Binnenkijken bij Mars met brand marketing stagiair Mirthe

Leestijd: 5 minuten

Nieuwsgierig naar een carrière in FMCG? Een stage bij Mars biedt studenten een goede kennismaking met deze dynamische sector. Mirthe Janssen is momenteel brand marketing stagiaire bij Mars en werkt aan projecten voor een aantal grote merken. Bekijk ons interview met Mirthe om te ontdekken wat haar werk inhoudt, hoe ze zich professioneel ontwikkelt, wat haar toekomstplannen zijn, en ontvang nuttige tips voor het starten van je carrière.

Kan je meer over de stage vertellen? 

Als stagiair bij Mars wordt je meegenomen in veel lopende projecten, zelf zit ik bij de Petcare afdeling en ben ik verantwoordelijk voor het briefen van promoties van (nieuwe) producten, goedkeuren van verpakkingen, vernieuwen van de websites, maken van brand pages en nog veel meer. Daarnaast word je ook betrokken bij alle lopende projecten, krijg je de kans om met andere afdelingen kennis te maken en mee te lopen en heb ik deel mogen nemen aan de beurs van Stichting Dierenlot en vrijwilligers dagen in het asiel.

Tijdens mijn afstuderen schrijf ik ook één dag per week een scriptie voor Mars. Momenteel heb ik nog 5 weken voordat ik het moet inleveren en ben ik druk bezig met het uitwerken van alle deelvragen. Wat zo prettig is aan het schrijven van een scriptie voor Mars, is dat je veel kunt vragen en veel informatie van verschillende mensen kunt ontvangen, wat leidt tot genoeg informatie om tot het beste resultaat te komen.

Waarom past Mars goed bij jou? 

Mars past goed bij mij omdat ik erg gedreven ben en graag blijf groeien. Op dit moment ben ik 20 jaar oud en kies ik er bewust voor om geen master te gaan volgen. Ik vind het belangrijk om praktijkervaring op te doen en heb er geen moeite mee om te werken. Mocht ik in de toekomst toch besluiten om verder te studeren, dan kan dat altijd nog over een paar jaar. Daarnaast waardeer ik de bedrijfscultuur van Mars enorm. Iedereen is erg sociaal, behulpzaam en bereid om vragen te beantwoorden.

Op welke manier draagt deze rol bij aan je ontwikkeling?

Mijn stage bij Mars draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling door het verbeteren van mijn doelstellingen. Voor mijn stage heb ik twee doelstellingen opgesteld. De eerste is om mezelf meer te laten horen, zowel tijdens vergaderingen als in persoonlijke gesprekken. In het begin van mijn stage vond ik het erg spannend om mijn mening te uiten of vragen te stellen als ik iets niet begreep. Ik heb geleerd dat dit erg belangrijk is en dat niemand het erg vindt als je vragen stelt. Het is beter om vragen te stellen als je iets niet begrijpt dan om te blijven twijfelen!

De tweede doelstelling is om niet bang te zijn om fouten te maken, maar deze te zien als leermomenten. Ik wilde graag alles meteen goed doen, waardoor ik soms te lang bij hetzelfde probleem bleef stoeien. Ik heb geleerd dat je gewoon moet handelen en dat je van fouten alleen maar kunt leren. Iedereen heeft in dezelfde positie gestaan als ik nu, dus het is niet erg om fouten te maken.

Hoe zie jij jouw toekomst verder binnen of buiten Mars?

Momenteel ben ik nog bezig met mijn afstuderen, maar ik ben aan het rondkijken naar verschillende functies binnen Mars. Er zijn binnen Mars veel verschillende functies en veel kansen op ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Op dit moment spreekt de functie van field sales mij heel erg aan. Dit houdt in dat je onderweg bent naar de klant om afspraken te maken over de komende acties. Ik heb al eens een dagje meegelopen en over een paar weken ga ik nog een keer een dag meelopen om te kijken of dit echt iets voor mij is. Op basis daarvan ga ik gesprekken inplannen en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Welk advies zou je geven aan studenten die aan de start van hun carrière staan?

Dit vind ik lastig om te zeggen, omdat ik zelf aan het begin van mijn carrière sta, maar iets wat ik wel heb geleerd is dat het heel belangrijk is om proactief te zijn en niet bang te zijn dat je iets niet kunt. Je moet het gewoon met beide handen aanpakken en gewoon doen!

Wil je meer weten over Mars of over de carrièremogelijkheden binnen het bedrijf? Connect met Mars op Magnet.me via deze link.