Een Kijkje in het Management Traineeship van Mars: Stephanie's Ervaringen met het Leadership Program

Leestijd: 6 minuten

Het General Management Traineeship bij Mars biedt afgestudeerden een vliegende start in de FMCG industrie.  Dit driejarige programma omvat drie verschillende functies binnen het bedrijf, elk gericht op het ontwikkelen van vaardigheden in project management, teamleiding en strategische besluitvorming op zowel nationaal als internationaal niveau.

Stephanie Slee is een management trainee bij Mars en momenteel werkzaam als Customer & Category Manager voor het merk BE-KIND. Lees in ons interview met Stephanie hoe zij haar eerste maanden bij Mars ervaren heeft, hoe ze in haar rol gegroeid is, wat haar toekomstplannen zijn, en ontdek waardevolle tips voor wie net begint op de arbeidsmarkt.

Kan je meer over het traineeship vertellen? 

Het is nu bijna acht maanden geleden sinds ik begon aan het traineeship en mijn eerste rol als Customer & Category Manager voor het merk BE-KIND. Gedurende deze tijd heb ik veel diverse en leuke ervaringen opgedaan. Van het werken aan category management, brand management en merkanalyses tot het bijwonen van evenementen, het uitdelen van samples op inspirerende locaties en het organiseren van engagement activiteiten met collega's.

Het samenwerken met mensen, zowel binnen als buiten het bedrijf, om het merk te laten groeien, geeft me enorm veel energie. Een van de activiteiten waar ik heel trots op ben, is een grootschalige sampling activatie bij supermarkten in Nederland die ik volledig van begin tot eind heb mogen opzetten!

Waarom past Mars goed bij jou? En waarom besloot je te solliciteren?

Mars past heel goed bij mij omdat ik persoonlijke groei en zelfreflectie heel belangrijk vind. Het is een bedrijf dat echt om zijn medewerkers geeft en volop kansen biedt om te leren en ervaring op te doen. Als pas afgestudeerde is het cruciaal veel te gaan leren, fouten te maken en nieuwe dingen uit te proberen om zo je carrièrepad te ontdekken.

Het traineeship sprak mij enorm aan vanwege de mooie uitdaging om in drie jaar tijd drie verschillende rollen te vervullen. Het leek me een geweldige en leerzame manier om veel ervaring op te doen en mezelf beter te leren kennen. De diversiteit aan ervaringen, coaching van senior leaders en de mogelijkheid om jezelf continu uit te dagen, maakten het traineeship de ideale keuze.

Op welke manier draagt deze rol bij aan je ontwikkeling?

In de laatste 8 maanden heb ik ontzettend veel kunnen werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Mars legt hier sterke nadruk op en vooral in het traineeship traject. Door coaching van senior leaders, meerdere trainingen over professionele ontwikkeling, ‘learning by doing’ mentaliteit en 360 feedback van stakeholders heb ik mij enorm kunnen ontplooien en verwacht ik nog veel meer te groeien op beide vlakken in de komende jaren.

Hoe zie jij jouw toekomst verder binnen of buiten Mars?

In de komende jaren zie ik mezelf binnen het traineeship bij Mars ontwikkelen en veel verschillende ervaringen opdoen. Mijn ambitie is om in de toekomst te groeien naar een rol in people management. Ik haal veel voldoening uit het samenwerken met mensen en elkaar te helpen met ontwikkeling en groei. Daarom hoop ik in de komende jaren een diverse reeks ervaringen op te doen, zowel binnen als buiten mijn huidige vakgebied, waarbij ik blijf leren van zowel mijn eigen fouten als die van anderen. Met als doel om voortdurend te groeien en een positieve impact te hebben op anderen.

Hoe heb jij jouw zoektocht naar je eerste baan aangepakt? En hoe heb je dit ervaren?

De zoektocht naar mijn eerste baan was zowel uitdagend als leerzaam. Ik vond het cruciaal om een goed begrip te krijgen van de diverse mogelijkheden en waar ik mijn passie en energie het meest in kon investeren. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik heel veel gesprekken gevoerd met medestudenten, begeleiders en professionals om me te oriënteren. Ik ging naar super veel carrière evenementen om mijn netwerk uit te breiden en op die manier ben ik in contact gekomen met Mars en het Experience Leadership traineeship. Het zoekproces heeft me veel waardevolle inzichten en leuke ervaringen opgeleverd.

Welk advies zou je geven aan studenten die aan de start van hun carrière staan?

Een jaar geleden stond ik op hetzelfde kruispunt als veel studenten nu: voor de uitdagende keuze van mijn eerste baan. Mijn advies? Kies een omgeving waar je kunt struikelen, vallen en weer opstaan. Het gaat niet alleen om de functie, maar vooral om de leerkansen die je krijgt. Laat je niet gevangen houden door de verwachtingen van anderen; volg je passie en waar je hart sneller van gaat kloppen. Denk aan de lange termijn en kies iets waar je energie van krijgt, waar je kunt groeien en waar je een breed netwerk kunt opbouwen. De wereld ligt aan je voeten, dus grijp die kans met beide handen en laat jezelf stralen in je carrière!

Wil je meer weten over het traineeship bij Mars of over andere carrièremogelijkheden binnen het bedrijf? Connect met Mars op Magnet.me via deze link.