Vind een baan die bij je past op Magnet.me

Interview Yassir el Ghaddar – Advocaat-stagiair bij Loyens & Loeff

Altijd al willen weten hoe het is om aan de slag te gaan bij een prestigieus advocatenkantoor? Bij Magnet.me spraken wij zes advocaat-stagiairs die werkzaam zijn bij drie verschillende top kantoren. In deze serie ontdek je hoe het is om te werken als advocaat-stagiair bij Loyens & Loeff, Houthoff en Linklaters.

Ons vierde interview is met Yassir el Ghaddar, die nu bijna een jaar bij Loyens & Loeff werkt binnen de praktijkgroep Litigation & Risk Management. In ons gesprek vertelt Yassir over wat hij voor Loyens & Loeff deed, hoe hij zijn tijd als advocaat-stagiair bij Loyens & Loeff ervaart en heeft hij een aantal nuttige tips voor studenten die ook aan de slag willen als advocaat-stagiair.

Hoelang werk je al bij Loyens & Loeff?


Ik werk nu bijna een jaar bij Loyens & Loeff in Amsterdam, sinds februari 2022 als werkstudent en sinds november 2022 als advocaat-stagiair. Ik ben werkzaam binnen de praktijkgroep Litigation & Risk Management. Dit is een afdeling die zich bezighoudt met het adviseren en procederen over uiteenlopende geschillen. Van commerciële contracten en verzekeringsrecht tot aansprakelijkheidsrecht en massaclaims.

Wat heb je gedaan voordat je bij Loyens & Loeff bent gaan werken?


Ik heb in Leiden de bachelor Rechtsgeleerdheid gevolgd. Aan het einde van mijn bachelor ben ik op zoek gegaan naar een brede master met aandacht voor verschillende onderwijsvormen, zoals presenteren en schrijven. Zo kwam ik op de Erasmus Universiteit Rotterdam terecht waar ik de master privaatrecht heb afgerond.

Tijdens mijn studie deed ik ook relevante juridische ervaring op in de praktijk. Na een studentassistentschap bij een wetenschappelijk kennisinstituut en het werken bij de lokale rechtswinkel, maakte ik kennis met de advocatuur via een student-stage en verschillende werkstudentschappen bij onder meer Loyens & Loeff.

Hoe bevalt het om nu als advocaat-stagiair te werken?


Als advocaat-stagiair ben je vanaf het eerste moment onderdeel van het team. Je krijgt verantwoordelijkheid en levert input in verschillende dossiers waarbij je bent betrokken. Een typische werkdag is er niet binnen de advocatuur en dat spreekt mij aan. Meestal bekijk ik ’s ochtends alle nieuwe e-mails en maak ik een lijst met wat ik die dag moet oppakken.

Overdag staan meestal overleggen gepland die ik bijwoon; sommige overleggen bereid ik ook inhoudelijk voor. Tijdens deze overleggen krijg ik volop de ruimte om mijn input te leveren. Verder staat een deel van mijn werkdag in het teken van onderzoek doen voor het schrijven van processtukken of memoranda. Op basis daarvan bepalen we samen met het team de strategie in een zaak.

Vanwege de brede samenwerking binnen kantoor komt het regelmatig voor dat ik ook met collega’s van een andere praktijkgroep overleg in dossiers. Tussendoor is er vaak ruimte voor ontspanning door een potje tafeltennis te spelen of koffie te drinken met collega’s in onze koffiebar.

Waarom heb je voor Loyens & Loeff gekozen en hoe vind je het om bij Loyens & Loeff te werken?


Ik heb het erg naar mijn zin bij Loyens & Loeff. De korte lijnen binnen kantoor vielen mij tijdens mijn werkstudentschap al op. De deuren staan bij iedereen open, waardoor je makkelijk kunt binnenstappen bij collega’s. Verder is er binnen het kantoor volop ruimte om jezelf te zijn.

Loyens & Loeff is een kantoor dat kennisontwikkeling en persoonlijk leiderschap hoog op de agenda heeft staan. Met behulp van verschillende initiatieven wordt bijgedragen aan de ontwikkeling van onder meer soft skills, bijvoorbeeld tijdens ons eigen opleidingsprogramma voor advocaat-stagiairs.

Is er nog iets dat je graag had willen weten voordat je als advocaat-stagiair was begonnen?


Ik zou studenten willen meegeven om de tijd te nemen je te oriënteren. Neem tijdens je studie de tijd om een stage of werkstudentschap te lopen en praat met mensen om je heen en uit de praktijk (bijvoorbeeld een advocaat of bedrijfsjurist).

Je kunt gerust een bericht sturen (bijvoorbeeld via LinkedIn) om een koffie-afspraak in te plannen. Op die manier krijg je verschillende inzichten waarmee je een onderbouwde keuze kunt maken voor je eerste baan. Loyens & Loeff is altijd op zoek naar talent, dus studenten: schroom niet om contact op te nemen.

Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan als advocaat-stagiair bij Loyens & Loeff of wil je op de hoogte blijven van alle andere mogelijkheden? Verbind gemakkelijk met Loyens & Loeff op Magnet.me via deze link.

Ontdek meer van Magnet.me Blog (Nederlands)

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder