Rabobank financiert verdere groei scale-up Magnet.me

Rotterdam, 4 juli 2019 – De Rabobank heeft ‘enkele tonnen’ financiering verstrekt aan Magnet.me voor de verdere groei van de Rotterdamse scale-up die verandering teweegbrengt in de recruitment sector.

Magnet.me ontving in 2017 al €1 miljoen aan investeringen en heeft die gebruikt om te investeren in een versnelde groei in het Verenigd Koninkrijk, waar Magnet.me nu de grootste carrièrewebsite voor studenten is.

Het bedrijf telt nu meer dan 200.000 gebruikers en heeft 2.500 bedrijven – waaronder de Rabobank – die talent aantrekken via Magnet.me. Magnet.me heeft de recruitmentmarkt opgeschud met de innovatieve en laagdrempelige manier waarop het studenten en afgestudeerden in contact brengt met werkgevers, en ze zo helpt een stage of baan te vinden die goed bij ze past.

De Rabobank ondersteunt innovatieve ondernemingen en erkent het belang van deze steun voor met name start- en scale-ups. Fabian Groeneveld, Accountmanager in het Startup & Scale-up team van Rabobank: “De constante ontwikkeling en gerealiseerde groei van Magnet.me tonen aan dat ze weten waar innovatie binnen recruitment het verschil maakt en hoe ze dit moeten aanpakken. Ze hebben al veel bereikt en dat heeft vertrouwen gecreëerd. Het is een goed voorbeeld van het soort innovatieve ondernemingen dat de Rabobank graag financiert.”

De financiering gaat Magnet.me helpen om volgende stappen binnen haar groei te bewerkstelligen. Freek Schouten, mede-oprichter van Magnet.me: “We zijn trots op het feit dat de Rabobank achter ons staat. Deze financiering zal niet alleen gebruikt worden voor verdere groei in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk, maar ook om een stap te maken naar de markt voor young professionals. Dat is een logische stap en een mooie kans om die markt te vernieuwen.”

Over Magnet.me Magnet.me is een innovatief banenplatform waar studenten, starters en young professionals makkelijk een baan kunnen vinden die bij ze past, of dat nu bij een kleine start-up of grote multinational is. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Vincent Karremans (32), Freek Schouten (33) en Laurens van Nues (32) en heeft inmiddels 200.000 gebruikers en 2.500 bedrijven die de carrièresite gebruikt om nieuw talent aan te trekken. Magnet.me is actief in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk.