Vind een baan die bij je past op Magnet.me

Interview Sterre Fransz – Merchandising & Sourcing Assistent bij Ahold Delhaize

Als je een carrière overweegt in de FMCG en Retail, maar niet zeker weet waar te beginnen, zal deze interviewserie met toonaangevende bedrijven in deze industrie je waardevolle inzichten bieden. We spraken enkele professionals die werkzaam zijn binnen bedrijven als Ahold Delhaize, Pon en Unilever, om meer te leren over hun persoonlijke ervaringen en inzichten binnen hun werk.

Maak kennis met Sterre Fransz, Merchandising & Sourcing Assistant bij Ahold Delhaize voor het merk Albert Heijn. Naast Albert Heijn, vallen Etos en Gall&Gall ook onder Ahold Delhaize. In dit interview vertelt Sterre onder andere meer over haar functie en wat het werken bij Ahold Delhaize zo leuk maakt.

Hoe heet je, wat zijn je functie en titel, en hoelang werk je al bij Ahold Delhaize?

Mijn naam is Sterre Fransz, 24 jaar oud en sinds februari werkzaam als Merchandising & Sourcing Assistent bij de categorie Bier voor Albert Heijn. Hiervoor heb ik een half jaar stage gelopen bij het stagebureau van Ahold Delhaize. 

Wat heb je gedaan voordat je bij Ahold Delhaize ging werken?

Voordat ik begon bij Ahold Delhaize heb ik gestudeerd aan de Hogere Hotelschool The Hague. Ik heb altijd al willen werken voor een bedrijf dat impact heeft op het leven van mensen, vandaar dat ik heb gekozen voor deze brede studie. Dit leidde er ook toe dat ik mijn stage in de HR sector heb gedaan en nu dus een commercieel gerichte baan heb. Tijdens mijn HR stage heb ik heel veel geleerd over het bedrijf, de cultuur en de werkwijze. Hierdoor wist ik zeker dat ik voor Ahold Delhaize wilde blijven werken, maar meer op zoek was naar impact maken in Nederland. Daarom heb ik mijn carrière voortgezet bij Ahold Delhaize als Merchandising & Sourcing Assistent. In deze rol beheer ik samen met mijn managers het bierschap van Albert Heijn. 

Hoe is het om als Merchandising & Sourcing Assistent te werken?

Geen dag is hetzelfde op de merchandising & sourcing afdeling! Natuurlijk zijn er dagelijkse taken die uitgevoerd moeten worden, maar hiernaast zijn er ook werkzaamheden die variëren. Ik houd me vooral bezig met de acties van Bier, waarbij ik heel veel schakel met grote leveranciers. Hierbij bespreken we welke merken wanneer in de bonusfolder zullen komen en wanneer we belangrijke thema’s uit moeten lichten zoals het WK en Koningsdag.

Daarnaast beheer en controleer ik het assortiment in onze systemen en maak ik verkooprapportages op zowel dagelijkse als wekelijkse basis. Ook schakel ik veel met marketing en communicatie, die zich bezighouden met het zichtbaar maken van promoties. Het leuke aan deze baan is dat er altijd ruimte is voor input vanuit mijzelf. Mocht ik kansen zien waardoor de categorie Bier kan verbeteren, is er altijd ruimte om dit uit te proberen!

Hoe is het om bij Ahold Delhaize te werken?

Toen ik binnen kwam als stagiaire bij Ahold Delhaize, voelde ik me gelijk welkom. Er zijn weleens bedrijven geweest waar ik ‘de stagiaire’ was en alleen maar de extra taakjes kreeg. Deze stage was anders. Ik kreeg heel veel verantwoordelijkheid, er was ruimte voor fouten en vooral ruimte om je eigen ideeën te benoemen. Ook toen ik hierna doorstroomde naar mijn huidige baan, stond elke assistent gelijk voor me klaar om te helpen waar dat nodig was. Ik hoefde niet bang te zijn om vragen te stellen, waardoor ik makkelijker in kon stromen. 

Daarnaast ben ik ook lid geworden van Young Ahold Delhaize, hier worden leuke borrels georganiseerd waarbij je elke keer weer nieuwe mensen leert kennen. De relaxte sfeer in het bedrijf maakt het werken bij Ahold Delhaize zo leuk!

Wat had jij willen weten voordat je als Merchandising & Sourcing Assistent bij Ahold Delhaize was begonnen?

Toen ik solliciteerde wilde mijn manager graag dat ik de toenmalige assistent zou spreken. Dit heeft hij gedaan zodat ik geen verrassingen zou krijgen op het moment dat ik zou beginnen met werken. Dit zou ik ook zeker aanraden voor iedereen. Hierdoor krijg je een heel duidelijk beeld van de samenwerking en werkzaamheden van jouw functie. 

Ook heb ik van tevoren heel veel koffietjes gedronken met assistenten die dezelfde soort functie hebben maar in een andere categorie zitten. Hierdoor leerde ik ten eerste meer mensen kennen en wist ik daarnaast gelijk bij welke categorie ik het liefst wilde aansluiten. Kennismaken is key!

Kan je niet wachten om te beginnen als Merchandising & Sourcing Assistent of wil je graag up-to-date blijven over andere vacatures bij Ahold Delhaize? Connect met Ahold Delhaize via Magnet.me via deze link.

Ontdek meer van Magnet.me Blog (Nederlands)

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder