Ontvang aanbevelingen op basis van je profiel en word benaderd door bedrijven.

Coördinerend privacy jurist

Baan NL
Geplaatst 8 jul. 2022
Delen:
Werkervaring
5 tot 7 jaar
Full-time / part-time
Full-time
Salaris
€ 3.919 - € 6.547 per maand
Soort opleiding
Taalvereiste
Nederlands (Vloeiend)

Ontvang aanbevelingen op basis van je profiel en vind de vacatures die bij je passen.

Al 300.000+ studenten en young professionals hebben een profiel.

De Belastingdienst verwerkt veel persoonsgegevens voor de uitvoering van zijn wettelijke taken en voor de doelen die daar direct uit voortvloeien. De Belastingdienst vindt het belangrijk dat de persoonsgegevens van burgers en bedrijven zorgvuldig worden verwerkt. De wet- en regelgeving op het gebied van privacy en kaders van de Belastingdienst stellen eisen voor de verwerking van persoonsgegevens. De Belastingdienst bestaat uit verschillende directies. Als coördinerend privacy jurist ben je de specialist voor het gebruik van persoonsgegevens binnen een directie.
Het werkterrein van een coördinerend privacy jurist ziet uitsluitend op privacy. Privacy staat sterk in verbinding met andere aandachtsgebieden, zoals procesinrichting, informatiehuishouding en informatiebeveiliging. Daarom werk je als coördinerend privacy jurist veel samen met de specialisten van deze aandachtsgebieden.
Ben jij een coördinerend privacy jurist of wil je er één worden? Solliciteer dan snel, zodat we samen kunnen oriënteren op jouw behoeften en wensen binnen je loopbaan. Na dit gesprek gaan we op zoek naar welke mogelijkheid binnen de Belastingdienst het beste bij je past.
We hebben namelijk bij meerdere directies plekken te vervullen. Denk aan directies als Particulieren, Klantinteractie & -services en Centrale Administratieve Processen. We vertellen je graag meer over de directies van de Belastingdienst en de mogelijkheden tijdens een kennismakingsgesprek.
Als coördinerend privacy jurist zorg je – in samenwerking met de specialistisch privacy jurist – ervoor dat het gebruik van persoonsgegevens door en voor de directie voldoet aan de privacywet- en regelgeving en de kaders privacy van de Belastingdienst. Daarbij moet je onder meer rekening houden met organisatorische ontwikkelingen. Je bent vanuit een coördinerende rol het eerste aanspreekpunt voor privacy voor het management en de medewerkers binnen de directie en daarbuiten.
Je adviseert en ondersteunt het management en de medewerkers bij de naleving van de privacywet- en regelgeving door de directie en je zorgt ervoor dat de kaders privacy van de Belastingdienst worden geïmplementeerd en uitgevoerd door de directie. Zo ga je aan de slag met het register van de verwerkingsactiviteiten en data protection impact assessments. Je zorgt ervoor dat de directie meewerkt en deelneemt aan Belastingdienst-brede ontwikkelingen op het gebied van privacy. Je signaleert en analyseert ontwikkelingen op het gebied van privacy binnen de directie en (indien nodig) draag je oplossingsrichtingen aan richting het management van de directie. Ook rapporteer je over de status van privacy van de directie.
Een bijzondere baan, omdat...
  • je binnen de directie een sterke bijdrage levert aan de juiste omgang met persoonsgegevens van burgers en bedrijven.
  • je volop kansen krijgt om in deze functie je stempel te drukken op een organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid.
  • je regelmatig met de andere privacy juristen van de Belastingdienst bij elkaar komt in een speciaal daarvoor ingericht netwerk.
  • je veel verdieping en persoonlijke ontwikkeling kunt vinden op jouw werkterrein.
  • je bij een organisatie werkt die rekening houdt met een goede balans tussen werk- en privéleven.
Dit zegt een collega over jouw werkomgeving
“Momenteel zetten we de afdeling waar jij komt te werken verder op. Jij krijgt de kans om hieraan mee te werken. Als coördinerend privacy jurist ben je voor de directie de schakel tussen de theorie en de praktijk. Een mooie uitdaging.” Caroline, juridisch adviseur gegevensbescherming
Wanneer past deze baan bij je?
  • Je hebt wo-werk- en -denkniveau.
  • Je bent bij voorkeur in het bezit van een CIPP/E (Certified Information Privacy Professional/Europe), CIPM (Certified Information Privacy Manager) en/of CIPT (Certified Information Privacy Technologist) of een andere vergelijkbare certificering.
  • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als privacy officer, juridisch adviseur gegevensbescherming, juridisch medewerker privacy of een andere soortgelijke functie bij voorkeur bij de overheid of bij een organisatie die complexe bedrijfs- en werkprocessen heeft.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met organisaties met bestuurlijke complexiteit en waarbij complexe verwerkingen van persoonsgegevens plaatsvinden.
  • Je hebt affiniteit met de werking van procesinrichting, informatiebeveiliging en datamanagement.
  • Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het gebied van privacy en andere relevante wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Wet politiegegevens, de Algemene wet bestuursrecht, de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen en de Algemene wet inzake rijksbelastingen.
Jouw competenties
  • analyseren;
  • overtuigingskracht;
  • plannen en organiseren;
  • omgevingsbewustzijn;
  • creativiteit.

Contact

  • Caroline Pels
  • juridisch adviseur gegevensbescherming
  • 06 - 15 25 15 44
  • Peter Dijk
  • adviseur werving & selectie
  • 06 - 11 06 93 66

De Belastingdienst is een organisatie die 24 uur per dag, 7 dagen per week in dienst staat van de samenleving. Waar jaarlijks miljoenen aangiften worden behandeld, en waar voor honderden miljoenen aan toeslagen worden uitbetaald.

Overheid
Den Haag
30.000 medewerkers