Vind een baan die bij je past op Magnet.me

Interview Jennifer Lustig – Junior Associate bij Linklaters

Altijd al willen weten hoe het is om aan de slag te gaan bij een prestigieus advocatenkantoor? Bij Magnet.me hebben wij de afgelopen weken zes advocaat-stagiaires gesproken die werkzaam zijn bij drie verschillende top advocatenkantoren. In deze serie interviews ontdek je hoe het is om te werken als advocaat-stagiaire bij Loyens & Loeff, Houthoff en Linklaters.

Ons derde interview is met Jennifer Lustig, Junior Associate bij Linklaters. In dit interview vertelt Jennifer over wat ze deed voordat zij bij Linklaters ging werken, hoe ze het ervaart om Junior Associate te zijn, hoe het is om bij Linklaters te werken en geeft ze nog een aantal nuttige tips voor studenten die aan de slag willen als advocaat-stagiaire.

Hoelang werk je al bij Linklaters?


Ik werk sinds november 2021 als Junior Associate bij Linklaters op de afdeling Dispute Resolution. Eerder was ik al een half jaar werkzaam als stagiaire en werkstudent.

Wat heb je gedaan voordat je bij Linklaters bent gaan werken?


Voordat ik bij Linklaters ging werken, heb ik mijn bachelor aan de UvA gedaan, met een semester uitwisseling naar Zuid-Afrika. Vervolgens heb ik een tussenjaar gehad waarbij ik bij verschillende kantoren stage heb gelopen.

Allereerst liep ik een kantoorbrede stage op een middelgroot kantoor, werkzaam op de gebieden privaatrecht en bestuursrecht. De andere was bij een klein personen- en familierecht kantoor. Daarna ging ik stage lopen bij Linklaters en ben ik daar blijven hangen als werkstudent.

Ook heb ik toen deelgenomen aan de Global Summer Student Programme bij het hoofdkantoor in Londen. Daarna ben ik begonnen met de master privaatrecht aan de UvA, waarbij ik werkzaam was op de universiteit en een bestuur heb gedaan.

Hoe bevalt het om nu als Junior Associate te werken?


Ik vind het een heel leuke en afwisselende baan! Alleen is het wel veel computerwerk. In zaken werk ik altijd in teamverband.

Mijn dagen bestaan vooral uit het lezen en schrijven van e-mails, het schrijven van processtukken of memo’s en meetings met collega’s/cliënten. We bespreken dan bijvoorbeeld de processtrategie, conceptprocesstukken, of hebben een meer algemene teammeeting. Daarnaast heb ik soms een zitting en ben ik regelmatig bezig met de beroepsopleiding, zoals opdrachten maken of lessen bijwonen.

Waarom heb je voor Linklaters gekozen en hoe vind je het om bij Linklaters te werken?


Ik heb voor Linklaters gekozen vanwege de interessante (en internationale) zaken en cliënten, waarbij we tot aan de Hoge Raad procederen. Verder viel me bij mijn stage al op dat er een open sfeer heerst, misschien wel omdat het kantoor relatief klein is, waardoor iedereen elkaar kent.

De zelfstandigheid en vrijheid die je al vanaf het begin krijgt, vind ik ook erg prettig. En het feit dat je inbreng echt gewaardeerd wordt. We hebben een fijne groep collega’s, waarbij je veel van ervaren collega’s kunt leren en je als team hard werkt om het beste resultaat te bereiken.

Verder hebben we regelmatig een uitje, zowel met de eigen afdeling als met het hele kantoor. Hoogtepunten voor mij zijn zeker de diners, ski-trip en weekendjes weg.

Is er nog iets dat je graag had willen weten voordat je als Junior Associate was begonnen?


Ik zou zeker als tip meegeven om zoveel mogelijk kantoren te bezoeken om te zien of je een klik hebt met de medewerkers. Dat is een eerste stap om te kijken of een kantoor iets voor jou is. Verder zou ik aanraden om verschillende stages te lopen: zo kun je kijken of de advocatuur wat voor jou is en zien of de manier van werken bij een bepaald kantoor je bevalt.

Ik vond het zelf erg verhelderend om rond te lopen bij een klein, middelgroot en Zuidas-kantoor, en dit te kunnen vergelijken. Belangrijk om te weten is tot slot wel dat je, waar je ook terechtkomt, altijd je gewone werk met de beroepsopleiding moet combineren: dit kan best druk zijn.

Wil jij ook aan de slag als advocaat-stagiair bij Linklaters of wil je op de hoogte blijven van alle andere mogelijkheden? Verbind dan gemakkelijk met Linklaters op Magnet.me via deze link

Ontdek meer van Magnet.me Blog (Nederlands)

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder